Ekonomi

Stepan 1. çeyrek düzeltilmiş EPS’sini güçlendirdi, geliri ıskaladı

NORTHBROOK, Ill. – Stepan Company (NYSE: SCL) analist beklentilerini aşan ilk çeyrek kazançlarını açıkladı ve düzeltilmiş EPS 0.64 $ ile analist tahmini olan 0.34 $’ın önemli ölçüde üzerinde geldi. Ancak, şirketin çeyrek geliri 572,85 milyon $ beklentisine karşılık 551,4 milyon $ ile konsensüs tahminlerinin altında kaldı.

Özel kimyasallar üreticisi, büyük ölçüde azalan hammadde maliyetleri ve elverişsiz ürün karışımından kaynaklanan düşük satış fiyatları nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre %15’lik bir gelir düşüşü yaşadı. Gelirdeki düşüşe rağmen, küresel satış hacmi yıldan yıla (YoY) %1’lik mütevazı bir artış gösterdi.

Başkan ve CEO Scott Behrens şirketin performansıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Ana nihai pazarlarımızdan bazılarında ilk çeyrekte kaydedilen hacim artışı bizi cesaretlendirdi.” Yüzey Aktif Maddeler segmentinin Kişisel Bakım ve Petrol Sahası son pazarlarında ve Dağıtım ortaklarıyla çift haneli hacim artışı kaydettiğini belirtti. Behrens ayrıca şirketin tüm yıl boyunca maliyet azaltma programında kaydettiği ilerlemenin düzeltilmiş FAVÖK’te %5’lik bir artışa katkıda bulunduğunu vurguladı.

Şirketin bu çeyrekteki net geliri bir önceki yıla göre %14’lük bir düşüşle 13,9 milyon dolar olurken, düzeltilmiş net gelir de %11’lik bir düşüşle 14,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. Seyreltilmiş hisse başına kazanç ise %13 düşüşle 0,61 dolar oldu. Daha düşük net gelir rakamları, 2024’teki daha yüksek efektif vergi oranına bağlandı.

İleriye dönük olarak Behrens, Sert Poliollerdeki toparlanma ve Yüzey Aktif Madde hacimlerindeki büyüme nedeniyle satış hacimlerinde beklenen iyileşmelere atıfta bulunarak şirketin görünümüne ilişkin iyimserliğini dile getirdi. Tarım sektöründe yılın ikinci yarısında beklenen toparlanmanın da performansı destekleyeceği öngörülüyor. Behrens, “Enflasyonist baskıları dengelemeye yardımcı olmak için maliyet azaltma programımızdan vergi öncesi 50 milyon dolar tasarruf sağlamaya odaklanmaya devam ediyoruz,” diye ekledi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Stepan Company’nin hisse senedi hareketi belirtilmedi, bu da piyasanın kazanç raporuna tepkisinin nötr olabileceğini veya bahsedilmeyi gerektirecek kadar önemli olmadığını gösteriyor.

Şirketin finansal görünümü, pazar hacmindeki büyüme, iyileştirilmiş operasyonel performans ve devam eden maliyet azaltma çabaları sayesinde tüm yıl boyunca düzeltilmiş FAVÖK büyümesi ve pozitif serbest nakit akışı elde etmeye odaklanmaya devam ediyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-borcka.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu